Parul tau are nevoie de pasiune

“Dan Lazar este unul dintre cei mai buni hair-stylisti din partea asta de oras!” Nu o spunem noi, ci o spun cei care revin de fiecare data cu placere la Salon YO si aleg sa petreaca cateva momente de calitate, in care sa se lase pe mana unui expert. Dar cine este, pana la urma, Dan Lazar?

“Am inceput in clasa a IX-a, poate si mai devreme putin, cu prietenii si cunostintele. La 20 de ani deja intrasem in meseria asta profi”, spune Dan. E oltean get-beget, dar a ales sa vina la Bucuresti la 23 de ani. “Un oras mai mare iti ofera mai multe oportunitati, ai client mai diversi si mai multe orizonturi de a-ti face ceea ce iti place”.

“La inceput nici nu voiam sa aud de aceasta meserie. Ma gandeam să-mi termin facultatea, să-mi caut un job in domeniul economic, sa lucrez la birou, ca oricare altcineva. Prietenii pe care ii tundeam imi tot ziceau sa ma apuc serios de meseria asta ca le place foarte mult cum ii tund si ca o sa ajung departe. Cand am înaintat in vârsta si imi era totul mai limpede, mi-am dat seama ca atunci cand faci ceea ce iti place totul este posibil. Am luat foarte multe exemple din mai multe domenii si am observat ca cei mai buni oameni erau cei care își făceau meseria cu pasiune.”

“Nu pot spune ca mi-a fost greu la început. Poate doar ca nu aveam experiența necesară. Urmăream foarte multe clipuri video cu oameni care tundeau foarte bine, apoi făceam o diferența. Dar ma gandeam ca timpul le rezolva pe toate si ca trebuie sa mai treacă ani pentru a ajunge ca ei. Daca ar fi sa le dau un sfat tinerilor care vor sa se apuce de styling, acela ar fi sa aiba pasiune, sa descopere ce anume le place”, spune Dan.

Dan merge foarte mult pe stilul de frizerie autentica. Prefera metodele vintage, retro si este fan declarat al conceptului de barbershop. “Inspiratia mea se gaseste in stilurile adoptate in SUA, ma uit foarte mult sa vad ce se intampla acolo, pentru ca ei dau tonul. Imi plac foarte multe stiluri, fiecare client cerând ceva diferit. In mod special imi place stilul clasic Pompadour, care isi are originile in secolul al XV-lea. Este un stil foarte flexibil si adaptabil diverselor tipuri de par si de fata, dar si potrivit multor vârste. Elvis Presley este cel care a făcut cunoscut acest stil,” spune Dan. In Bucuresti sunt foarte putine locuri care fac asta.

Cum ar trebui sa isi ingrijeasca un barbat parul?

“Pot spune ca nu trendul contează in alegerea unei tunsori. O tunsoare este influențată in totalitate de fizionomie. Parul trebuie spalat in fiecare dimineața cu un sampon de calitate si aranjat cu un produs de styling care sa  se potrivească tipului lor de par.”

Exista barbati dificili in ceea ce priveste parul lor?

“Nu pot spune ca sunt dificili. Majoritatea barbatilor vin la mine pentru a-i sfatui in alegerea tunsorilor. Poate te pot considera dificil in momentul in care devii sceptic.”, spune Dan, care are si o mica dorinta: sa vada momentul in care fiecare barbat sa asculte sfaturile frizerului sau. “Nu doar trendul conteaza in alegerea unei tunsori. Aceasta e influentata aproape in totalitate de fizionomia fetei.”

Daniel este unul dintre clientii care au ales sa se lase complet pe mana stilistului. Vine de 4 luni la Salon YO. A gasit aici acea atmosfera care i se pare potrivita, o experienta diferita fata de restul saloanelor in care a intrat. De la prima programare la Dan Lazar, a stiut ca vor deveni prieteni buni.

“Un prieten mi l-a recomandat pe Dan. De fapt, am inteles ca majoritatea celor care aleg sa se tunda la el, asa fac. Vin dupa ce un apropiat l-a recomandat. Am inteles ca 99% din clientii lui vin dupa o recomandare”, spune Daniel, unul dintre clientii fideli de la Salon YO.

“Mi-a aratat mai multe poze si stiluri care mi s-ar potrivi, mi-a explicat ce anume m-ar face sa arat mai bine si de ce anumite stiluri pe care le doream eu nu se potrivesc cu tipul meu de aspect. Acum, am ales sa mergem pe stilul pompadour, foarte scurt, cu carare, middle faded. Pana acum, nu cred ca a fost vreodata sa nu ne intelegem!”, marturiseste acesta.

Daca vrei sa vezi ce sfaturi are Dan Lazar pentru parul tau si cum iti poate transforma look-ul, il gasesti la Salon YO. Iti poti face o programare la 021.434.0544 sau 0723.438.964.