Prima data mi-a fost frica. Imi clantanea foarfeca in mana de emotie. Dar a fost bine!

Vasi Dumitru e unul din stilistii YO Salon despre care poti spune multe. Dar niciodata nu vei putea spune ca pleci de pe scaunul ei nemultumit, sau fara un zambet. Dupa multi ani de tuns si stiluri diferite incercate, Vasi tot nu a uitat primele emotii ale meseriei de frizer.

Cum te-ai apucat de meseria asta?

Mi-am dorit foarte mult sa fac asta. Tundeam toate papusile cand eram mica. N-am avut caini sau pisici, ca le-as fi tuns si pe ele! Din copilarie am avut pasiunea asta. La 7 ani, cand mergeam la Igiena si vedeam cum lucreaza frizerii, imi spuneam “si eu pot sa fac asta!” Ma fascinau. Mergeam cu tata si stateam intr-un colt, doar ca le sa observ tehnica. 

Eram obsedata sa coafez! Cand eram mica, “furam meserie” de la frizerii vechi 

Peste cativa ani mergeam cu fratele meu la hairstylist. Acesta folosea mai multe foarfece si coafa cu o mini placa. Si atunci mi-am spus ca se poate face asta. De acolo am ajuns la scoala de coafeze. Pe la 17 ani, m-am axat sase luni doar pe cocuri. Le convingeam pe toate prietenele si vecinele mele sa ma lase sa le coafez. Aveam acasa tot ce imi trebuia. Asta pana cand prietenii sau sotii lor au inceput sa ma intrebe de ce nu fac si frizerie. Dupa ce am tuns primul baiat, m-am hotarat sa mai urmez inca o scoala, dar strict pentru frizerie.

Primul tuns? Ti-l mai aduci aminte?

A fost chiar directorul scolii. Iti imaginezi ce emotii aveam, imi clantanea foarfeca intre degete. A durat cam doua ore, dar mi-a spus ca am reusit cea mai buna tunsoare dintre totii colegi mei. Nu s-a mai retusat. Asta a fost semn bun. Stiu ca mereu mai am de invatat, dar o alta meserie parca nu ma atrage.

Cum ramai la curent cu trendurile?

Cred ca Youtube ma ajuta cel mai mult aici. Ma uit mult la ce fac stilistii de afara. Vad, “fur meseria” si pun in practica. Inainte de a incepe sa tund, examinez fiecare fizionomie si forma a capului in parte. Incep sa vizionez cum ar arata aspectul final, ce i s-ar potrivi cel mai bine celui de pe scaun.

Multi clienti vin la mine cu poze si filmulete si imi spun sa ii tund ca acolo. Unora li se potriveste, dar majoritatea vor un stil care nu li s-ar potrivi. Incerc sa ii explic fiecaruia daca l-ar avantaja sau nu tunsoarea respectiva. “Uite, tu ai parul ondulat, dar cel din poza e drept. Vrei sa stai mereu cu placa in par?” Oricum, chiar daca pana la urma se pot sau nu tunde precum modelul adus de ei, nimeni nu a plecat dezamagit de la mine.

Care e stilul tau?

Fiecare are stilul lui. Al meu e rapid. Cred ca as putea face o tunsoare de 45 de minute intr-o jumatate de ora, dar asta nu inseamna ca nu-mi fac treaba foarte bine.

Informatii de contact

Bd. Iuliu Maniu, nr. 102-104
bl. 20, sc. 5, ap. 162, parter
Sector 6, Bucuresti
021.434.0544 | 0723.438.964 | 0769.693.992
Trimite-ne un mesaj

Articole de pe Blog

Suntem si pe Facebook

Program de functionare

Luni - Vineri: 10:00 - 21:00
Sambata: 09:00 - 19:00
Duminica: 09:00 - 15:00