Unghiile frumoase sunt cartea ta de vizita

Pe Mariana Morariu o puteti intalni la Salon YO. E cea care da viata unghiilor, le coloreaza intotdeauna frumos, sau le reinventeaza, cu ajutorul gelului. Am stat de vorba cu Mariana, intr-una din rarele pauze, despre ce inseamna manichiura pentru ea.

„Fac asta de o viata, de cand eram mica”, povesteste Mariana. „Am vrut acum 10 ani sa fac coafor. Am tuns si barbati. Am inceput dintr-o joaca si am perseverat. Tundeam de la varsta de 12 ani, cu foarfeca de croitorie a bunicii. Faceam bataturi la maini din cauza ei. La manichiura, am trecut dintr-o intamplare. Cred ca m-am pierdut insa undeva pe drum. De fapt, m-au atras culorile.

Prima intalnire cu manichiura a fost asa: voiam sa ma angajez la un coafor, dar postul respectiv se ocupase intre timp, iar patroana respectivului salon mi-a propus postul de manichiurista. Practic, m-am reinventat.

In urma cu ceva timp am inceput sa construiesc si unghii false, din gel. Prietenele au fost primii cobai. Mi-a iesit din prima! Prietenele au fost primii cobai. Mi-a iesit din prima. Doamnele sau domnisoarele care au probleme cu unghiile, poate pentru ca sunt fragile sau inestetice, apeleaza la gel, tips, sau constructie.

Intr-un fel, constructia unghiilor cu gel e o forma de arta. Trebuie sa tii cont de pigmentul pielii, de forma degetului, a mainii, dar si de ce anume isi doreste clientul. In Romania, unghiile cu gel au inceput sa devina cunoscute in urma cu 5-6 ani. Pana atunci, era apanajul saloanelor exclusiviste. Rusoaicele au adus tehnica in Romania.”

Unghiile false au aparut un SUA, in urma cu peste 60 de ani. Se numeau unghii tehnice. Un stomatolog, Fred Slack, a a descoperit tehnica asta. S-a ranit din greseala cu freza la deget si si-a reconstruit unghia cu acryl. De aici a plecat totul. Mai intai cu acryl, apoi cu gel, in ultimii 20 de ani.

Pot spune ca ma fascineaza tehnica. Imi place sa ma joc cu formele, culorile, sa fac totul sa se potriveasca. Fiecare clienta are o personalitate unica si asta impune manichiura. Sunt anumite forme si culori care te avantajeaza. Trebuie sa creezi o poveste. Unghiile trebuie sa vorbeasca despre persoana respectiva, sa exprime o stare de spirit a acelei persoane.  Sunt o carte de vizita.

Toamna asta se poarta si unghiile pictate. Multe cliente se simt mai bine, mai speciale atunci cand au unghiiile pictate. Modele de frunze, culorile de toamna, modele florale sunt potrivite pentru aceasta prioada a anului. Si chiar daca se apropie sezonul rece, doamnele nu ar trebui sa uite de pedichiura. Unghiile degetelor de la picioare merita acelasi tratament si rasfat”. Poti vedea zilnic unghiile realizate de Mariana pe pagina de Facebook YO Salon, sau poti face o programare la 021.434.0544 / 0723.438.964.

Informatii de contact

Bd. Iuliu Maniu, nr. 102-104
bl. 20, sc. 5, ap. 162, parter
Sector 6, Bucuresti
021.434.0544 | 0723.438.964 | 0769.693.992
Trimite-ne un mesaj

Articole de pe Blog

Suntem si pe Facebook

Program de functionare

Luni - Vineri: 10:00 - 21:00
Sambata: 09:00 - 19:00
Duminica: 09:00 - 15:00